OVER ONS

“Het CompetentieHuis wil werken geweldig maken door mens en organisatie te ontwikkelen.  Het is onze droom dat elke medewerker op z’n talent wordt ingezet en gewaardeerd. Dat zij in een arbeidsklimaat werken waar veiligheid, plezier, ontwikkeling en optimale performance hand in hand gaan. Evolueer naar duurzaam succes!”

De focus ligt hierbij op (hr)-ontwikkeling, performance en samenwerking met onze klant. Met de laatste kennis en tooling zorgen we voor een efficiënt raamwerk dat strategische doelen in de operatie borgt. Onze services vallen onder het IMPROVE365© label waarin de focus ligt op permanente ontwikkeling geënt op de dagelijkse bedrijfsprocessen. Harde data en metingen voor een onderbouwde aanpak. Wij geloven dat betrokken en bevlogen medewerkers het verschil maken in organisaties. Er is inmiddels veel en overtuigend onderzoek dat ons geloof staaft. Hogere klanttevredenheid, meer productiviteit, meer winst en minder verzuim.

Betrokken en bevlogen medewerkers:

  1. Presteren 16% beter dan hun collega’s
  2. Hebben 125% minder last van burn-outs
  3. Zijn 46% meer tevreden met hun baan
  4. Staan positiever in de organisatie
  5. Werken beter met hun collega’s samen
  6. Komen met ideeën om producten, processen en diensten te verbeteren

De zes onderdelen in de afbeelding zijn versnellers voor betrokken en bevlogen medewerkers. In de afgelopen 20 jaar zien wij keer op keer dat deze ‘elementen’ goed uitgelijnd het verschil maken.

De pijlers voor onze aanpak zijn:

  1. Met dagelijkse eenvoud grootste dingen bereiken. Goede oplossingen kenmerken zich door eenvoud. Ze sluiten goed aan op wat er al in de organisatie is en zorgen daarom voor resultaat. Zulke oplossingen zijn áltijd maatwerk.
  2. Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden zijn de bouwstenen van succes. Door aan het begin van een traject goed na te denken en waar mogelijk zaken te meten, ontstaat een goed aansluitend ontwerp. Dit maakt het echte ontwikkelen, uitvoeren van het project of traject heel plezierig en natuurlijk. Daarnaast biedt een goed ontwerp direct houvast voor het onderhouden van de resultaten.
  3. Groeien en ontwikkelen is leuk wanneer je je vooral focust op je talenten en drijfveren. Dan is het niet erg je af en toe te focussen op die competentie die je net wat minder afgaat maar wel een belangrijke mogelijkmaker is voor de rest van je talenten.
  4. Integrale benadering zorgt ervoor dat leren, groeien en ontwikkelen altijd focus heeft. Dit sluit aan bij het 70-20-10 principe. 70% van het leren doe je in de dagelijkse praktijk door vallen en opstaan. Door praktijkopdrachten in onze trajecten op te nemen, gaan deelnemers uitdagingen aan. 20% van het leren gebeurt door interactie met de mensen om je heen. Feedback, en vooral regelmatige feedback stimuleren het zelflerend vermogen maximaal. 10% van het leren gebeurt in een ontspannen en inspirerende leerruimte waar we dingen kunnen uitproberen.
Wat is een competentie?

De filosofie van Het CompetentieHuis is dat een competentie een combinatie is van kennis, vaardigheden en attitude van een bepaald persoon in een zakelijke omgeving.  De wijze waarop men met  behulp van persoonlijke kwaliteiten en/of eigenschappen, kennis en ervaring,  inzet om gestelde doelstellingen te bereiken. Leiding geven, initiatief nemen, commerciële vaardigheden en presentatietechnieken zijn daar de meest in het oog springende voorbeelden van.

Waarom competentieontwikkeling?

Wetenschappelijke onderzoek en ervaringen van het CompetentieHuis tonen aan dat medewerkers die zich blijven ontwikkelen en daarmee en daardoor gelukkig zijn, de productiviteit in een organisatie tot wel 30% kunnen verhogen. Als men competenties blijft ontwikkelen worden mensen steeds beter in hun werk en zal ook het werkplezier en de werkprestatie daarmee toenemen. Alleen op die manier kunt u uw strategische doelen en ambities realiseren!

Opdrachtgevers

Contact

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan hier uw gegevens in voor een vrijblijvend (kennismakings)gesprek. Wij helpen u graag.

Contactgegevens

E-mail: info@competentiehuis.nl
Website: www.competentiehuis.nl
Telefoon: +31(0)6 45 43 65 81